Címke archív: prolaktin

Tisztelt Főorvos úr! Szeretném kérdezni, hogy ciklus 3adik napján voltam vérvételen és a prolaktin szint 21,92 lett, a progeszteron 2,71 ez milyen értéknek felel meg és hogy ez akadályohatja a teherbe esést. Már két éve próbálkozunk a babával és most jelenleg szedem a premens tablettát köszönöm válaszát, üdv bernadett.

Tisztelt Hölgyem! A progeszteron hormon felelős elsősorban a peteérésért, ám ezt a ciklus 19-23. napja környékén tanácsos vizsgálni. Azokból az értékekből lehet következtetni a peteérésre. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Az adott cikk linkje: http://www.kerdezzeorvosat.hu/?p=1269

Tisztelt Doktor Úr! Lehet e szedni a Premens tablettát a Norpolac (75 mg) szedése mellett. Nekem nagyon magas a prolaktinom 170 (30 a norm.), már több éve, de most 8 hónapos babámat már nem szoptatom így újrakezdtem a gyógyszert, de mivel szédülök tőle így arra gondoltam, hogy reggel a Premens tbl. szedném este pedig a gyógyszert így lehet-e? Ha csak a gyógynövény tbl-t szedném mennyire tudná lehúzni a hormont? Válaszát várva. Üdv. C.

Tisztelt Hölgyem! Elvileg a 2 készítmény szedhető együtt, ám amennyiben orvosa a Norprolac szedését tartja indokoltnak, semmiképpen se cserélje le ezt a gyógyszert (elsősorban nőgyógyászával konzultáljon erről!). Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Az adott cikk linkje: http://www.kerdezzeorvosat.hu/?p=1219

25 éves vagyok, van már egy három éves lányom és szeretnénk a párommal még egy babát, de eddig sikertelenül. Három vetélésen vagyok túl. Annyi a hormonjaimmal a problémám, hogy a progeszteron 7.6, de erre a 4. hónapja utrogestant szedek. Most elmentem egy másik orvoshoz aki egyből Bromocriptint írt fel prolaktinra. A harmadik napi prolaktin 167 volt, a 21. napi pedig 393. Még az lenne a kérdésem hogy ez milyen gyógyszer? Hormontartalmú vagy sem lehet-e tőle hízni vagy sem. elég durva mellékhatásokat olvastam róla. Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel: Anikó

Tisztelt Hölgyem! A készítmény a prolactin hormon túltermelődését akadályozza meg. Mint minden gyógyszernek, így ennek is lehetnek mellékhatásai, de konzultáljon kezelőorvosával és ő pontosan tájékoztatja az esetleges kockázatokról. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Az adott cikk linkje: http://www.kerdezzeorvosat.hu/?p=795

Tisztelt doktor úr! Magas prolaktin miatt szedek Bromocriptint (napi 1) már több mint 1 éve, mellé társult magas Tsh-ra Euthyroxot (napi fél tabletta) kaptam, ezek szedése mellett minden értékem normális. Pár hónapja rendszeresen a ciklus 13-15-ik napjától barnás vérzésem van a következő ciklusig, 24-25 napos ciklusaim vannak. Nyaki UH-on a pajzsmirigyem teljesen normális volt, most megyek 2-szor MR vizsgálatra, legutóbb ott sem találtak elváltozást. Férjemmel babát szeretnénk már. Mindig mindent rendben találnak a nőgyógyászati vizsgálatokon is! De akkor mitől lehet ez a vérzés? Válaszát előre is köszönöm, tisztelettel:Fanny

Tisztelt Hölgyem! A köztivérzés valószínűleg hormonális egyensúlyzavar miatt van, a hormonok kölcsönösen befolyásolják egymás hatását, ez egy rendkívül bonyolultan működő rendszer. Lehetséges, hogy a ciklus 2. felében termelődő progeszteron sem elegendő mennyiségű, ezt is ellenőrizni kellene. Egyelőre azt javaslom, hogy az endokrinológus szakorvossal konzultáljon. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Az adott cikk linkje: http://www.kerdezzeorvosat.hu/?p=764

Tisztelt Doktor Úr! 6 hónapja próbálkozunk babával, sajnos 5 hetesen volt már egy spontán vetélésem. A prolactin szintem 62,1 ml, a menstruáciom elég rendszertelenül jön meg. Ezekre a problémákra bromocriptint kellene szednem, de nem merem a mellékhatások miatt. A munkahelyem nagyon stresszes. Tudna valamit javasolni? Köszönöm

Tisztelt Hölgyem! Amennyiben Ön már vizsgálatokon vett részt egy másik szakorvosnál, javaslom, hogy kövesse az ő utasításait, mert csakis az a kolléga van tisztában azzal (a leletek alapján), hogy Önnek milyen kezelésre van szüksége. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Az adott cikk linkje: http://www.kerdezzeorvosat.hu/?p=688

Tiszelt Doktor úr! Lassan 3 hónapja szedem a Premens tablettát, napi 1 szemet, nyálkahártyavastagításra és prolaktin csökkentesre! Lassan 3 év hiábavaló próbálkozás után úgy tűnik végre pozitívat teszteltem. Bromocriptint szedtem régebben, azt orvosi utasításra, de mellékhatásai miatt abbahagytam, ráadásul baba sem lett. A Premens finom, nincs mellékhatása. Kérdésem az, hogy ha bebizonyosodik a baba, szedhetem-e tovább a tablettát, mint a bromot is mondták a 12.hétig vagy nem szabad? Rá is van írva a csomagolásra, hogy ellenjavalt terheseknek! Szeretném, ha megmaradna a pici. Van még 8 tablettám, bevehetem még őket? Vagy árthat a babának? Válaszát előre is köszönöm! Egy elégedett vásárló és talán leendő boldog anyuka

Tisztelt Hölgyem! Amennyiben igazolódik a várandósság (vagy gyanúja van rá), a PreMens tablettát inkább ne szedje! A várandósság alatt inkább vitaminkészítmény szedését (pl. a jódtartalmú Gravida) javaslom. További kérdés esetén is mindig készséggel állok rendelkezésére! Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Az adott cikk linkje: http://www.kerdezzeorvosat.hu/?p=357

Tisztelt Doktor úr! 27 éves vagyok. 19 éves koromban volt az első szexuális kapcsolatom és mind ketten szűzek voltunk. Addig semmiféle nőgyógyászati problémám nem volt. Azután folyamatosan folyásom volt és van, a mai napig. Gyakran gombás folyás is jelen van, hüvely gyulladással együtt kb. 8éve. A páromat is kezelték. Az egyik vizsgálat során ki derült, hogy Ureaplsma DNS pozitív(+)_10000 kórokozó/minta fertőzésem is lett,időnként coli baktérium is jelen van. A következő kapcsolatomban is ami 3évig tartott jelen voltak ezek a problémák. Ezért lett vége, már nem bírtuk a sok orvoshoz járást, és az ilyen- olyan gyógyszerek szedését, és a probléma még sem múlt el. A két kapcsolatom óta egyedül élek és már családot szeretnék, de ezek a miatt nem merek párkapcsolatot létesíteni. Már arra gondoltam, hogy egyedül maradok, hiába járok orvosokhoz nem tudnak segíteni. A kérdéseim a következők. A folyamatos hüvelyi folyás miatt lehet- e tágabb hüvely, mert mind a két kapcsolatomban ez a kérdés is felmerült. Valahol olvastam régebben, hogy a folyást és a hüvelyi gyulladást infúzióval hatásosan lehet kezelni. Kérdésem, hogy ez igaz- e, és egyáltalán lehet- e ezekkel a problémákkal mit kezdeni és segíteni. Még annyit szeretnék megemlíteni, hogy prolaktin problémával orvosi megfigyelés alatt állok, de gyógyszereket nem kell szednem. Szívesen elmennék a doktor úr rendelésére, vagy ha tudna ajánlani megfelelő szakembert és gyógymódot, nagyon megköszönném. Előre is Köszönöm a segítségét. Tisztelettel:Rózsa

Tisztelt Hölgyem! Igen, valóban célszerű lenne egy személyes konzultáció, mert így nagyon nehéz korrekt módon nyilatkozni a teendőkről. Javaslom, hogy a 20 401 71 34-es telefonszámon kérjen időpontot rendelésemre. Készséggel fogadom, üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Az adott cikk linkje: http://www.kerdezzeorvosat.hu/?p=266

Sajat