Címke archív: fogamzásgátló

Tisztelt doktor úr! Az orvosom Milligest tablettát írt fel és azt mondta, hogy a vérzés 5-ik napján kezdjem szedni, de azt elfelejtettem megkérdezni, hogy mikortól véd. Kérem, írja meg, hogy hányadik naptól nem kell mással védekezni. Köszönöm

Tisztelt Hölgyem! A szedés első hónapjában még más módon is kell védekeznie! Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Az adott cikk linkje: http://www.kerdezzeorvosat.hu/?p=2967

Tisztelt Doktor Úr! 19 éves vagyok. 2 évig szedtem Stodete fogamzásgátlót. 1 hete operáltak, mivel lett 2 jóindulatú daganat a bal mellemben. Orvosom tanácsára abbahagytam a gyógyszer szedését, de szeretnék továbbra is más fogamzásgátlót használni. Olvastam az injekciós megoldásról, a nuvaring gyűrűről. Mit javasol?

Tisztelt Hölgyem! Emlőproblémák esetén általában valóban nem javasolt a hormonális fogamzásgátlás. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Az adott cikk linkje: http://www.kerdezzeorvosat.hu/?p=2843

Tisztelt Doktor Úr! 19 éves vagyok, és Symicia fogamzásgátlót fogok elkezdeni szedni. Most először szedek fogamzásgátlót. Kérdésem lenne, hogy biztosan véd-e a terhesség ellen, és hogy lehetnek-e mellékhatásai, mint például a hízás, vagy lila foltok a testen, vagy bármi más? És, hogy a menstruálás első napjától kell szedni? Előre is köszönöm válaszát: Nóra

Tisztelt Hölgyem! A tablettát a menstruáció első napján kell elkezdeni szedni, a következő hónapban már teljes a védettség. Komolyabb mellékhatásokra nem kell számítania, de mindenképpen tanácsos a kontroll kezelőorvosánál. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Az adott cikk linkje: http://www.kerdezzeorvosat.hu/?p=2365

Kedves Doktor Úr! 28 éves vagyok, 8 éve szedtem folyamatosan a Milligest nevű fogamzásgátlót, de május végén abbahagytam, mert több helyen olvastam +ismerőseim, hogy ennyi idő után nem árt szünetet tartani (ez igaz? vagy gyerekvállalásig nem kellett volna?). Júniusban kimaradt, most pedig 2 hete nem normálisan menstruálok, azaz barnás alvadt vér távozik belőlem. Ez azért van, mert megzavartam az eddigi rendszert? Meddig fog tartani? Mikor kezdjem el újra a gyógyszert? Válaszát előre is köszönöm.

Tisztelt Hölgyem! Az újabb tabletták szedése kapcsán már nem javaslunk szünetet. A gyógyszert – amennyiben szeretné – a következő rendes menstruációkor ismét elkezdheti szedni. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Az adott cikk linkje: http://www.kerdezzeorvosat.hu/?p=2233

Tisztelm Doktor Úr! 27 éves vagyok, 4 éve spirálom van, eddig minden rendben volt a menzeszemmel is és a spirállal is. 11 napja késik a menzeszem. Ugyanúgy fájnak a melleim, és néha a hasam is, mint előtte, de nincs vérzés, csak néha napján pecsételő, aztán semmi. Okozhatja ezt a stressz, mert kb 3 hete nagy változás állt be az életembe, ami pozitív, de mégis aggódom, hogy mi lehet, miért nem menstruálok. Hány % esélye van annak, hogy esetleg terhes vagyok, akár normál, akár méhen kívüli? Elöre is köszönöm a válaszát!Üdvözlettel: Annamária

Tisztelt Hölgyem! Első lépésben egy terhességi vizeletteszt végzését javaslom. Amennyiben ez negatív, egyelőre lehet várakozni, de mindenképpen javaslom felkeresni kezelőorvosát. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Az adott cikk linkje: http://www.kerdezzeorvosat.hu/?p=2190

Jó napot! Előző hónapban abbahagytam a fogamzásgátló szedését, mert erős fejfájás tört rám. Kiderült, hogy attól lett! Most kell majd megjönnie először, hogy nem szedem a gyógyszert! A mellem már 3 napja fáj, ha hozzáérek! Előfordulhat, hogy a gyógyszer hozta ki ezt! Mert előtte nem volt ilyen, csak derék fájásom! Válaszát előre is köszönöm! Niki

Tisztelt Hölgyem! Igen, egyelőre ne aggódjon, mert ilyen panasz a fogamzásgátló abbahagyása után előfordulhat. Üdvözlettel. Dr. Langmár Zoltán

Az adott cikk linkje: http://www.kerdezzeorvosat.hu/?p=2097

Tisztelt Doktor Úr! A menstruációm 10 nappal hamarabb jelentezett a vártnál. 7.hó 10-én Escapelle sürgősségi fogamzásgátló tablettát szedtem be. Lehet ez a gyógyszer mellékhatása?

Tisztelt Hölgyem! Igen, lehetséges, hogy ezt a gyógyszer bevétele okozta. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Az adott cikk linkje: http://www.kerdezzeorvosat.hu/?p=2077

Tisztelt Doktor Úr! Visszatérő candidám, kevert fertőzésem van! Sok gyógyszert, kúpot próbáltam már, amit orvos írt, nem értem miért újul ki és elég rövid időn belül! Tünetem mindig a fehér folyás, ezen kívül semmi, nincs viszketés, de ez is elég kellemetlen! Semmit nem csinálok másként mint évekkel ezelőtt, mikor soha semmilyen nőgyógyászati problémám nem volt! Ez a candida, bakteriális fertőzés az időben kezdődött, mikor a szülés után 8 hónappal fogamzásgátlót írattam! Előtte soha nem volt semmi bajom, ezért gyanokodnék arra hogy esetleg nem lehet-e a fogamzásgátló miatt hogy esetleg hajlamosabbá tesz vagy nem tudom! Jangee fogamzásgátlót szedek, előtte Tri-Regolt szedtem, de azt nem akarta már felírni az orvosom! Már említettem régebben, hogy nem lehet-e ez a fogamzásgátló miatt, de a válasz az volt, hogy nem! Most kb 2,5 éve szedem ezt a fogamzásgátlót és azóta kisebb-nagyobb szünetekkel, de mindig visszajön a problémám! Úgy érzem már soha nem lesz ennek vége! A napokban esedékes a rákszűrés is és mellette szintén jelen van a fehér folyás! Újabb gyógyszerek de melyik lesz ami végre használ is?!

Tisztelt Hölgyem! A fogamzásgátló szedése valamelyest hajlamosíthat a fertőzések fellépésére. Erről akkor tud megbizonyosodni, ha átmenetileg szünetet tart a szedésben, hátha akkor ritkábban jelentkeznek az ilyen panaszok. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Az adott cikk linkje: http://www.kerdezzeorvosat.hu/?p=1951

Üdvözlöm kedves Doktor úr! Izabella vagyok 37 éves. Vasárnap arra ébredtem hogy véres volt a vizeletem, enyhe alhasi görcsel azonnal az ügyeletre mentem. Ott vettek vizelet mintát és mondta az ügyeletes orvos, hogy a vizeletemben találtak mindent. Írtak fel 500mg Cifran ciprofloxacin-t napi 2 x1 szedéssel 3 napja szedem, a vérzés már a második nap megszűnt a vizeletben, de állandó vizelési ingerem megmaradt és sokat járok pisilni néha enyhe csipö érzéssel. Vettem az antibiotikum mellé Urzinol gyógynövényes készítményt, veszteni csak nem vesztek semmit. Nem járok strandokra, mindig figyelek fel ne fázzak, nem tudom mi okozhatta. 3 hónappal ezelőtt is volt hasonló tünetem, de akkor vérzés nélküli vizelési kényszer, mintha nyomná valami a hólyagom pisilés után, akkor is az Urzinolt használtam. Elég hamar elmúlt és most visszajött. Sokan riogatnak a hólyag tükrözéssel, amitöl nagyon megijedtem, nem szeretném, ha oda kerülne a sor. Esetleg létezhet olyan, hogy én nem szedek semmilyen fogamzásgátlót és az utóbbi időben sokat végeztem hüvelytust a kádban a védekezés érdekében? Szeretnék ezzel több felvilágosítást kapni a Doktor Úrtól, beleértve a hólyag tükrözésig szükséges-e vagy kinek végeznek ilyen beavatkozást. Tisztelettel, Izabella Balatonról

Tisztelt Hölgyem! Kiegészítésként mindenképpen javaslom az Urzinol szedését, mert ezzel segíti a gyógyulás folyamatát. A tünetek alapján nem látom indokoltnak a hólyagtükrözést, kiújuló fertőzések esetén inkább a vizelettenyésztés jöhet szóba első lépésben. A hüvelyi tus alkalmazása azonban semmiképpen sem megfelelő fogamzásgátlás céljára. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Az adott cikk linkje: http://www.kerdezzeorvosat.hu/?p=1916

Tisztelt Doktor Úr! Petefészek-gyulladásom volt, kaptam rá antibiotikumot és közben szedem a Gestomix fogamzásgátlót. Kérdésem az lenne, hogy az antibiotikum szedése késleltetheti-e a mensest? Köszönöm megtisztelő válaszát!

Tisztelt Hölgyem! Nem valószínű, hogy a menstruáció később fog jelentkezni. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Az adott cikk linkje: http://www.kerdezzeorvosat.hu/?p=1795

Tisztelt főorvos Úr! Rendszeresen járok nőgyógyászati szűrésekre. Legutóbb az orvos a régi lindinette 20 helyett 30-ast írt fel, mert mondtam neki, hogy köztes pecsételő vérzéseim vannak. Sajnos myomám is van. Most pedig egyre sűrűbben előfordul szerintem gombás fertőzés, mivel viszketés, fehér darabos folyás a tünet. Első kérdésem az lenne, hogy miért térhet ez ilyen sűrűn vissza, és mit lehet ez ellen tenni? A másik, pikkelysömöröm van ami sajnos nagyon makacs. Hete a biológiai terápiát kezdték el /humira injekció/. Szerdán megkaptam az első szurit, csütörtök reggelre megjött a mensesem, holott a fogamzásgátló tablettáknak még csak a felét szedtem be, tehát még nem kellett volna megjönnie. Azt hittem az injekció mellékhatása lehet, de azt mondta a bőrgyógyászom, hogy nem attól van. A vérzés nem volt olyan erős, mint szokott, de tartott 4 napig. Sőt most azóta is kissé barnás picit darabos pacák vannak. Ennek mi lehet az oka, ez már nem csak köztes pecsételés volt. 37 éves vagyok. Válaszát várom és köszönöm.

Tisztelt Hölgyem! Amennyiben a 30-as hormontartalom mellett is köztivérzés jelentkezik, akkor megfontolandó más tablettára való áttérés. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Az adott cikk linkje: http://www.kerdezzeorvosat.hu/?p=1333

Tisztelt Doktor Úr! Fogamzásgátlót szedek, már letelt a 7 nap kihagyásom, de nem akar megjönni a havi menstruációm. Azután szeretnék érdeklődni, mivel az elmúlt heteim elég stresszesen teltek, ez befolyásolja-e? A terhesség tüneteit viszont nem érzem. Válaszát előre is köszönöm!

Tisztelt Hölgyem! Ilyen panasz előfordulhat, javaslom, hogy keresse fel nőgyógyászát. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Az adott cikk linkje: http://www.kerdezzeorvosat.hu/?p=1329

Jó napot kívánok! Tisztelt doktor úr! Barátnőm a múlt éjszaka során elfelejtette bevenni a lyndinette típusú fogamzásgátló tablettáját, amit minden este 8 órakor szokott szedni. Ma reggel 8:25 kor (a szokásos időnél kicsivel több mint 12 óra múlva) szedte be a tegnap estit. Pár nappal ezelőtt viszont véletlenül reggel vette be, de utána folytatta az esti szedést. Kérdésem arra irányulna, hogy lehet-e ebből bármiféle probléma, illetve ha lehet, akkor mit javasol az orvoslására? Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel: Olivér

Tisztelt Uram! Ebben a ciklusban szedje tovább a tablettát az előírt rend szerint, azonban felhívom a figyelmét arra, hogy néhány hétig kiegészítő védekezés (gumióvszer használata) is szükséges! Emellett átmeneti köztivérzés előfordulhat, azonban ez idővel rendeződik. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Az adott cikk linkje: http://www.kerdezzeorvosat.hu/?p=1277

Tisztelt Doktor úr! Érdeklődni szeretnék, hogy a Novynette tabletta fogamzásgátló hatását csökkenti, vagy befolyásolja-e az Urzinol és a tőzegáfonya készítmény szedése. Válaszát előre is köszönöm! Petra

Tisztelt Hölgyem! Ismereteink szerint az Urzinol tabletta nem csökkenti a fogamzásgátló hatását. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Az adott cikk linkje: http://www.kerdezzeorvosat.hu/?p=964

Jó estét! Nekem lenne egy problémám. 23 éves vagyok. Tavaly kb. 3 hónapig nem jött meg a menstruációm. Elmentem orvoshoz, ahol csináltak ultrahangot és felírt egy norcolut nevű gyógyszert. Az ultrahang apró tüszőket mutatott ki mindkét petefészkemben. A gyógyszertől megjött, de utána megint nem. Megint elmentem az orvoshoz és felírta ugyanazt a gyógyszert, pulsz még egy fogamzásgátlót, hogy rendbejöjjön a hormonháztartásom. A doki szerint lehet, hogy PCO-s vagyok. De azt sem mondta meg hogy az mit jelent. Kérem ha tud segítsen nekem. Köszönöm.

Tisztelt Hölgyem! A PCOS egy hormonális egyensúlyzavarral járó kórkép, amelyben igen gyakoriak a vérzészavarok. Emellett ultrahangvizsgálat során apró ciszták láthatók a petefészkeken. Amennyiben a páciens még nem szeretne gyermeket, fogamzásgátló tabletta szedését szoktuk javasolni, hogy a vérzési problémák rendeződjenek. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Az adott cikk linkje: http://www.kerdezzeorvosat.hu/?p=805

1. oldal a 2-ból12
Sajat