Kérdezze orvosát!

Tisztelt Doktor Úr! Vérzés csillapításra kapott Depo-Provera injekcióból már a másodikat kaptam. Azt szeretném kérdezni, hogy a mindennapos vérzés, ami ugyan nem sok de van, normálisnak vélhető-e? Mielőtt a másodikat kaptam, ultrahangon 4 mm volt a méhnyak vastagsága. Tanácstalan vagyok, válaszát előre is köszönöm!

Tisztelt Hölgyem! Az említett készítmény alkalmas a vérzés csillapítására, de az esetek jelentős részében úgynevezett “áttöréses” vérzés is szokott jelentkezni, amely állandó, szivárgó vérzés formájában is felléphet. A további részletekről kezelőorvosát tudja kérdezni, aki a kezeléseket előírta és az Ön kórtörténetét pontosan ismeri. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Az adott cikk linkje: http://www.kerdezzeorvosat.hu/?p=7221

Tisztelt Doktor úr! Több mint egy hónapja gombás hüvelyfertőzéssel kezel a nőgyógyászom. Szedtem Femiflo kapszulát, Dalacin hüvelytablettát, majd Pimafucort krémet használtam, ezt követően pedig Sudocremet. Most fejeztem be a Pimafucin hüvelykúpos kezelést, és kezdtem el használni a Vagilact-Q hüvelytablettát. Erősen piros a hüvely bemeneti része, és felmaródások láthatóak rajta. Az égő, fájó érzés még mindig nem múlik. Mit tegyek? Legyek türelmesebb? Előre is köszönöm válaszát! T. G.-né

Tisztelt Hölgyem! A leírtak alapján Ön megfelelő kezelésben részesült, így a fertőzés nagy valószínűség szerint már megszűnt. A kellemetlen panaszok valószínűleg csak a kezelések, illetve a gyulladás “utóhatását” jelzik. Javaslom a Cikatridina kúp és kenőcs alkalmazását, amellyel az említett tünetek enyhíthetők, a felmaródások gyógyíthatók. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Az adott cikk linkje: http://www.kerdezzeorvosat.hu/?p=7219

Tisztelt Doktor Úr! 27 éves nő vagyok, fogamzásgátlót nem szedek. Március 23.-án volt meg a menzeszem, majd legközelebb július 25.-én. Július 8.-án egy ismerős laboros csinált egy hormonvizsgálatot, amelynek az eredménye a következő: Prolaktin: 9.01 pg/mL (ref. tartomány: 5.2 – 26. 5), Estradiol: 30 pg/mL (ref. tartomány: follic fázis : 25-251 pg/mL, középidő: 38 -649 pg/mL, luteális fázis: 21-312 pg/mL, menopausa: 28 pg/mL alatt), TSH: 2.04 (0.35 – 4.94), FSH: 7.6 mU/mL (Ref. tartomány: follic. fázis: 3-8 mU/mL, középidő: 2,5 – 17 mU/mL, Luteális fázis: 1,4-5,5 mU/mL, menopausa: 26,7-133 mU/mL), LH: 9,8 mU/ml (Ref. tartomány: Follic. fázis: 2,4 -6,6 mU/mL, középidő: 9 -74 mU/mL, luteális fázis: 0,9-9,3 mU/mL, menopausa: 10,4-65 mU/mL). Nőgyógyásztati fizikális és UH vizsgálat negatív. Az utóbbi hónapokban pár kilót híztam, tele lettem narancsbőrrel, úgy érzem, hogy “vizes” vagyok. Mindez nagyon zavar, pedig az étkezésemre (liszt és cukor és minden egészségtelen étel mellőzése), és a heti ötszöri sportra nagyon figyelek. Gyakran van székrekedésem, bár úgy vettem észre, ennek a stressz is oka lehet. Szeretném kérdezni, hogy esetemben segíthet-e a Premens tabletta, és a hízást, narancsbőrt okozhatja-e az alacsony ösztradiol szint? Másik kérdésem, hogy azt olvasom mindenhol, hogy ösztrogéndominencia esetén jó a barátcserje, amit a Premens tartalmaz, nekem viszont alacsony az ösztrogénszintem. Azt is tudom, hogy a barátcserje csökkenti a prolaktin szintet, ami nekem jó. Hasznos lehet nekem is a Premens? Válaszát várva, köszönettel: Ágnes

Tisztelt Hölgyem! A vérzési rendellenesség miatt, amelynek hátterében hormonális eltérés is állhat, elsősorban endokrinológiai kivizsgálás javasolt. Kérem, hogy leleteivel dr. Csupor Emőke kolléganőmet keresse fel, aki igen képzett ilyen kérdésekben, segíteni fog! Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Az adott cikk linkje: http://www.kerdezzeorvosat.hu/?p=7216

Kedves Zoltán, tisztelt Doktor Úr! 43 éves vagyok, kb. 1.5 éve szedek Trisequens tablettát (korai menopauza miatt). Jó ideje alvás közben mindig leizzadok, nappal nem állandó az izzadásom, de nagyon nehezen viselem a meleget. A kérdésem az lenne, hogy Remifemint vagy mást szedhetek-e mellette? Illetve itt olvastam a hüvelysorvadásról, az pontosan mi? Mindenkinél jelentkezik a változókorban? Köszönöm válaszát : Ritus

Tisztelt Hölgyem! Amennyiben Ön eleve hormontartalmú készítményt szed, akkor a kezelést felügyelő nőgyógyásznak kell jeleznie, hogy a gyógyszer szedése mellett is panaszai vannak! A hüvelysorvadás általában a hormonhiány miatt alakul ki és legtöbbször égő érzéssel, viszketéssel, érzékenységgel, közösülési nehézséggel jár. Az említett tünetek változó erősséggel fordulnak elő, nem mindnekinél egyforma mértékben. Ennek megfelelően a megelőzésre kell törekedni, természetes alapú készítmények alkalmazásával. Az életkora alapján Önnek is javaslom a Cikatridina kúp rendszeres alkalmazását. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Az adott cikk linkje: http://www.kerdezzeorvosat.hu/?p=7213

Kedves Doktor Úr! 49 éves vagyok, és a változókorba léptem! Nagyon sokszor izzadok, híztam is jó pár kilót, és nagyon rossz alvó lettem. Tudna valamilyen gyógyszert, vagy gyógyhatású készítményt ajánlani, amivel a panaszok csökkenthetők, vagy elmulaszthatók lennének? Asztmás is vagyok, habár még nem kell a pipát fújnom, és semmilyen gyógyszert nem kell még szednem! Csak futni, meg ilyeneket nem tudok csinálni! Kérem, segítsen jó tanáccsal nekem! Köszönettel: Judit

Tisztelt Hölgyem! Változókori panaszok miatt, első lépésben mindig hormonmentes készítményt javaslunk, amely a szokványos kockázatokat nem hordozza. Javaslom a növényi alapú Remifemin plus tabletta rendszeres szedését, amely nemcsak a hőhullámokat mérsékli, hanem az alvászavarokat is rendezni fogja! Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Az adott cikk linkje: http://www.kerdezzeorvosat.hu/?p=7211

Üdvözlöm Dr. Úr! Márciusban voltam vérvételen, és ott a TSH 0.25 volt. A háziorvosom elküldött pajzsmirigy-szakrendelésre, sajnos 3 hónapra kaptam volna időpontot, ezért elmentem egy endokrinológus magánorvoshoz. Ott vettek tőlem vért. Van egy kis vashiányom, meg D-vitamin hiányom, ezt meg is értem. De a doktornő azt mondta, hogy baj van a mellékvese- és az agyalapimirigy-hormonommal. A TSH 0,426MIU/l, FT4 17,18 aktív prolaktin 234mU/L. Erre kaptam 0,5 szem Bromocriptint. Cortisol 125nmol/l, szerintem ez is jó tartományon belül van, erre kaptam Cortef tablettát, felet reggel, felet pedig 3-kor kell bevenni. Mióta szedem a gyógyszereket, teljesen felborultak a dolgok bennem. Tejcsorgásom lett, ami azelőtt nem volt, az öt napos menzeszem 1,5 napos lett, izomfájdalom, izomgyengeség, étvágytalanság, fogyás, rossz közérzet. Melleim nőnek és fájnak. Második vérvételnél már a gyógyszer szedése mellett a prolaktinom 500-ra ugrott, cortisol is megduplázódott. Nem értem, hogy ha azért szedem a gyógyszert mert magas, akkor miért vagyok rosszabbul és miért emelkednek az értékeim. De legjobban ami aggaszt, hogy a háziorvosom azt mondta, hogy egy teljesen jó vérképet és hormonháztartást miért kellett felbolygatni, ráadásul a háziorvos édesapja endokrinológus szakember, és Ő is azt mondta, hogy badarság ilyen eredményre ilyen erős gyógyszereket felírni. Legyen kedves és írja le nekem a véleményét, hogy akkor mi is lehet itt a rejtély titka, mert itt most kettő az egy ellen van. Valamint a doktornő azzal ijesztget, hogy nekem agyalapimirigy-daganatom van, csak akkor azt nem értem, hogy miért nem küld el MRI-re? Vagy van nekem egyáltalán valami bajom? Előre is köszönöm. Üdv: Andrea

Tisztelt Hölgyem! Emelkedett prolaktinszint esetén valóban javasolt a koponya MR-vizsgálat. Tekintettel az eset összetettségére, javaslom, hogy mielőbb keresse fel leleteivel dr. Csupor Emőke endokrinológus doktornőt, aki igen tájékozott és képzett endokrinológiai területen. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Az adott cikk linkje: http://www.kerdezzeorvosat.hu/?p=7207

Tisztelt Doktor úr! 23 éves vagyok, gombás fertőzésem volt. Voltam nőgyógyásznál is. Kaptam kúpot és gyógyszert is, de az a probléma, hogy tünetmentes vagyok, nem ég, nem viszket amíg fel nem helyezem a kúpot. Ha használom a kúpot, olyankor viszont ég és viszket. Ez normális? Pár napra megszakítottam a kúp használatát, mert pecsételő vérzést észleltem. Ekkor orvosom azt javasolta, hogy ne használjam ha megjön a menzeszem. Ezért vártam három napot, de nem volt vérzés. Ma újra felhelyeztem a kúpot, és ismételten ég és viszket. Érdekelne még hogy a párom is szedte azt a két szem tablettát, ám aktus alatt is jelentkezik ez a tünet, de csak akkor, ha előző éjszaka kúpot használtam. Van összefüggés? Már nem tudom, hogy mit tegyek. Válaszát előre is köszönöm! Üdv: Emily

Tisztelt Hölgyem! Amennyiben orvosa gombás fertőzést állapított meg, akkor javaslom, hogy az előírt kezelést alkalmazza. A kúp felhelyezésekor előfordulhat kellemetlen érzés, de ez idővel valószínűleg meg fog szűnni. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Az adott cikk linkje: http://www.kerdezzeorvosat.hu/?p=7203

Tisztelt Doktor Úr! Az alábbi problémával fordulok Önhöz. 26 éves lányom több év kihagyás után, ismét kapcsolatba került valakivel és az együttlét kellemetlen, fájdalmas volt számára. Goldolja, hogy a nemi élet hosszabb hiánya, esetleg az óvszer dörzsölése okozott nála hüvelygyulladást, és hámhiányt? Mert be van gyulladva a hüvelybemenet, és belül is fájdalmai vannak. Itt-ott pici vércsepp volt a fehérneműjén. Nem viszket. Itthon Pimafucort kenőcs volt, és bár az gombára van, úgy gondolta egyelőre azzal bekeni, talán egy picit csökkenti a gyulladást. Vett be Apranaxot, de nagyon fáj neki. Kérném szíves tanácsát, hogy milyen kúpot vagy egyebet használjon. Köszönöm szépen. Üdvözlettel: Adrienn

Tisztelt Hölgyem! Az együttlét után jelentkező panaszok hátterében több probléma is állhat. Lehetséges a fertőzés, de az sem zárható ki, hogy csak ártalmatlan irritációról, sérülésről van szó. Javaslok egy mielőbbi nőgyógyászati vizsgálatot, amely kapcsán az okot meg lehetne találni és megfelelő kezelési javaslatot lehetne adni. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Az adott cikk linkje: http://www.kerdezzeorvosat.hu/?p=7200

Tisztelt Doktor Úr! 24 éves nő vagyok. Olyan problémával fordulok Önhöz, hogy lassan féléve viszkető érzésem van, de csak kívül, emellett sárgás-fehér folyásom is volt. Kaptam rá Dalacin hüvelykrémet, de nem használt, így visszamentem a nőgyógyászomhoz, aki felírt nekem Neomycines kúpot és Pimafucort kenőcsöt, de ez sem használt. Sőt ez még jobban irritált, és nem múlt el a viszketés. Ezt követően cickafark ülőfürdőt használtam, ami kicsit csillapította a tüneteket. Legtöbbször éjszaka érzem, de mostanában nappal is előjön. Válaszát előre is köszönöm.

Tisztelt Hölgyem! Vizsgálat nélkül sajnos én sem tudok felelősségteljes tanácsot, kezelési javaslatot adni. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Az adott cikk linkje: http://www.kerdezzeorvosat.hu/?p=7198

Tisztelt Doktor úr! 58 éves vagyok. Több mint 3 éve erős hőhullámaim vannak, úgy érzem, hogy kihagy a szívem, sokszor nagyon ingerült vagyok, stb. Elkezdtem szedni a Remifemin plust, és úgy tűnt, hogy hatásos volt, mert használt a hőhullámaimra. De egy idő után olyan erős vérzésem lett, hogy küretre kellett mennem. Most már 2 éve nem menstruálok, de nem merem újra elkezdeni szedni a Remifemin plust, mert nem szeretném, ha újra elkezdenék vérezni. Önnek erről mi a véleménye? Próbáljam meg újra szedni, mert nem ettől lehetett a vérzésem? Néha már úgy érzem, hogy nem bírom így tovább elviselni az életet. Másik kérdésem, hogy kell-e még védekeznem, lehetek-e még így is esetleg terhes? Előre is köszönöm a válaszát.

Tisztelt Hölgyem! Amennyiben vérzése már hosszabb idő elteltével sem jelentkezett, akkor biztosan nem fog vérzéses problémát okozni Önnél a Remifemin plus tabletta. Annak szedését tehát mindenképpen javaslom a hőhullámok enyhítése céljából. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Az adott cikk linkje: http://www.kerdezzeorvosat.hu/?p=7195

Tisztelt Doktor úr! Másfél éve szedek Femara tablettát, már menopauzás állapotban. Hüvelyi vérzésem volt, és megműtöttek. Az onkológus abbahagyatta velem, a nőgyógyász szedetné. Mit tegyek? Laikus lévén úgy gondolom, a Femara csökkenti az ösztrogénszintet. Nekem 100%-ban ösztrogénfüggő a melldaganatom, ha abbahagyom a szedését, megnő az ösztrogénszintem, és romolhat az állapotom.

Tisztelt Hölgyem! Az említett gyógyszer valóban arra való, hogy csökkentse a nemi hormonok szintjét, hormonfüggő emlődaganatok kezelése kapcsán. Ezzel a daganat kiújulásának kockázata jelentősen csökkenthető. Mivel nem láttam a leleteit, ezért ennél többet sajnos nem tudok mondani. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Az adott cikk linkje: http://www.kerdezzeorvosat.hu/?p=7191

Szeretném kérdezni, hogy a menstruációs vérveszteség miatt jelentkező fáradtságra érdemes-e valamilyen gyógyszert szedni? 40 éves, 5 gyerekes édesanya vagyok.

Tisztelt Hölgyem! Amennyiben a vérzések erősek és vérszegénység kialakulásával is járnak, tüneti kezelés (vérzéscsillapítók, vaskészítmények), vagy oki terápia jön szóba. Az alkalmazandó kezelések típusa elsősorban attól függ, hogy a vizsgálatok során igazolódik-e valamilyen szervi elváltozás, vagy hormonális probléma. Ezekről kezelőorvosával konzultáljon, mégpedig mielőbb!!! Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Az adott cikk linkje: http://www.kerdezzeorvosat.hu/?p=7188

Tisztelt Doktor úr! 48 éves vagyok, három éve szenvedek a változó korral járó panaszoktól, azóta a súlyom is gyarapodott. Ettől a borzalmas hőhullámtól mindig melegem van. A munkahelyemen már szégyellem. Mit tudna nekem ajánlani? Rendszeresen járok nőgyógyászati rákszűrésre Berettyóújfaluba, de itt mindig azt a választ kapom, hogy majd elmúlik. Válaszát előre is köszönöm!

Tisztelt Hölgyem! A hőhullámok csillapítására, első lépésben mindenképpen növényi gyógyszert ajánlok, amely vény nélkül kapható. A hormonmentes készítmények közül a Remifemin plus tabletta szedését javaslom. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Az adott cikk linkje: http://www.kerdezzeorvosat.hu/?p=7186

Tisztelt Doktor Úr! Mikortól biztos, hogy valóban a változó korba értem? Köszönettel.

Tisztelt Hölgyem! Egészen biztosan erre csak laborvizsgálatok ismeretében lehet választ adni. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Az adott cikk linkje: http://www.kerdezzeorvosat.hu/?p=7184

Tisztelt Doktor úr! 45 éves nő vagyok. Kb. másfél hete jelentkeztek a húgyúti gyulladás tipikus jelei ( véres vizelet, szúró, égető érzés, gyakori vizelési inger), amire antibiotikumot szedtem, majd 5 nap múlva megszűntek a tünetek. Tegnap sajnos megint tapasztaltam a panaszokat, szerencsére véres vizelet nem volt, de a többi tünet igen. Mivel a gyógyszertárban vett gyógykészítmény nem hatott, újból antibiotikumot kezdtem szedni. Mi az oka annak, hogy ilyen hamar visszatért a panasz, soha ilyen bajom nem volt. Élek szexuális életet, most az együttlét után tapasztaltam a tüneteket. Van-e összefüggés, ill. milyen megelőzést javasol? Köszönettel: Hajnalka

Tisztelt Hölgyem! A gyakori kiújulások miatt további vizsgálatokat javaslok urológus szakorvosnál! Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Az adott cikk linkje: http://www.kerdezzeorvosat.hu/?p=7182

1. oldal a 199-ból12345...102030...Utolsó »
Sajat