Kérdezze orvosát!

Jó napot! Elnézést a zavarásért! Azzal a problémával fordulok Önhöz, hogy 2 hete a nőgyógyász talált a hüvelyemben egy lapos szemölcsöt, azt ott rögtön le is ecsetelte, addig naponta viszketett, utána már szinte egyáltalán nem, mondta, hogy használjak Vagilact-ot. 5 napja használom, és azóta megint elkezdett viszketni, és valamilyen fehér színű, szószerint lé jön ki belőlem. Ez normális? Lehetséges, hogy hüvelygyulladást okozott? Azzal nem csinálnék nagyobb gondot ha abbahagynám a Vagilact használatát? Válaszát előre is köszönöm! Aletta

Tisztelt Hölgyem! Vizsgálat nélkül nem tudok tanácsot adni, javaslom, hogy keresse fel kezelőorvosát. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Az adott cikk linkje: http://www.kerdezzeorvosat.hu/?p=6507

Tisztelt Doktor Úr! 37 éves vagyok, és sajnos elég magas a prolaktinszintem. 855. Mit jelent ez tulajdonképpen? Mit okoz ez nálam? Felírtak rá Bromocriptin tablettát, amit már egy hónapja szedek, de eléggé megvisel a szedése. Szorongásos állapotok is vannak nálam, gyengeség, a gyomrom is rossz, meg a fejem is fáj. Mi történik tulajdonképpen, és ezek a tünetek normálisak? Mikorra fog visszaállni normális szintre ez a prolaktin? Köszönöm válaszát. Krisztina

Tisztelt Hölgyem! Az emelkedett prolaktinszint előfordulhat az agyalapi mirigy hormontermelő elváltozása miatt, de gyakrabban nincsen ilyen ok a háttérben. Ezt tehát ki kell vizsgálni és ennek megfelelő kezelést kell adni. Az említett készítmény a prolaktinszint csökkentését segíti. Amennyiben mellékhatás lép fel a gyógyszer szedése kapcsán, feltétlenül konzultáljon kezelőorvosával. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Az adott cikk linkje: http://www.kerdezzeorvosat.hu/?p=6505

Tisztelt Doktor Úr! 3 hete kezdtem el szedni a Premens tablettát, mivel az utóbbi hónapokban nagyon rosszul viseltem a menstruáció előtti napokat. Pajzsmirigy betegségekből kifolyólag, vérvétel kontrollvizsgálaton voltam a héten, ahol megnézték a vas, és a GOT szintet is. Azt szeretném kérdezni, hogy lehetséges-e, hogy a tabletta befolyásolja ezen értékeket? ( A GOT szintem nagyon magas lett). Köszönettel: Andrea

Tisztelt Hölgyem! Nincs tudomásunk arról, hogy a Premens tabletta befolyásolná a májfunkciókat. Mindenképpen tanácsolom, hogy ellenőriztesse a májfunkciós laboratóriumi értékeket, mert az emelkedett GOT érték májproblémára is utalhat! Amíg ez nem tisztázódik, addig célszerű felfüggeszteni minden gyógyszer szedését.  Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Az adott cikk linkje: http://www.kerdezzeorvosat.hu/?p=6501

Tisztelt Doktor Úr! 47 éves vagyok, elhúzódó (17 napos), darabos vérzés miatt eü. kaparásom volt 3 hete. A szövettan semmi eltérést, kórosat nem mutatott. Orvosom azt mondta, nincs semmi teendő, esetleg gyógyszert kellene szednem. Időpontom van hozzá, de a szabadsága miatt csak 2 hét múlva tudok menni. Azóta azon agyalok, hogy miért kell gyógyszer, ha minden rendben. Utánaolvasgattam, valószínű a progeszteron pótlás miatt? Nem lehetne valamilyen természetes dologgal azt pótolni? Pl. barátcserje? Köszönöm válaszát! Tisztelettel: Andy

Tisztelt Hölgyem! Erre a kérdésre csak a szövettani lelet ismeretében lehetne pontos választ adni. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Az adott cikk linkje: http://www.kerdezzeorvosat.hu/?p=6498

Jó napot kívánok! Már a 4. hónapja, hogy szedem a Yadine fogamzásgátlót, de eddig még nem tapasztaltam azt, hogy mielőtt megjön, előtte 2 nappal nagyon csekély barna folyásom van. Meg kell jönnie vasárnap, és pénteken már volt egy kevés, meg ma is. Az előző gyógyszeremmel sem volt ilyen, meg ezzel sem, és nem tudom, hogy ez mit jelent. A hasam az szokott fájni, meg érzem, hogy meg fog jönni. Ez nem terhesség jele ugye? Vagy fertőzés? Vagy egyszerűen felfáztam? Ezentúl mindig így lesz, hogy így jelzi ha megjön? Barátommal csak hétvégenként vagyunk együtt. Köszönöm a válaszát!

Tisztelt Hölgyem! Csekély barnás vérzés a tablettaszedés kapcsán időnként előfordulhat, ez az esetek többségében nem utal kóros állapotra. Egyébként a tabletta mellett jelentkező szokatlan tünetekről mindenképpen számoljon be kezelőorvosának, aki az adott készítményt javasolta Önnek. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Az adott cikk linkje: http://www.kerdezzeorvosat.hu/?p=6495

Tisztelt Dr. Úr! Olyan kérdésem lenne, hogy 15 éve nem menstruálok, olyan két éve kb. nem a hüvely, hanem körülötte, 2-3 hetente nagyon viszket, és csak a jobb felén. Voltam nőgyógyászaton, és azt mondták, hogy sorvad a hüvely. Kaptam rá kúpot, de nem vettem észre javulást. Igen száraz a hüvelyem, és most rátaláltam egy krémre, a neve Vagisan, és hormonmentes. Mivel nekem 1995-ben levették a mellem, azt szeretném kérdezni, hogy használhatom-e, és síkosítónak is jó-e? Köszönöm válaszát.

Tisztelt Hölgyem! A saját gyakorlatomban a Cikatridina hüvelykúppal vannak a legjobb tapasztalataim a hüvelyszárazság kezelése terén. A Cikatridina kúp hormonmentes, így melldaganat miatt kezeltek esetében is alkalmazható. Amennyiben a külső területeken is viszkető érzést tapasztal, ajánlom még a Cikatridina krém használatát is. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Az adott cikk linkje: http://www.kerdezzeorvosat.hu/?p=6492

Tisztelt Doktor Úr! Voltam nőgyógyásznál, ismételten candida gombám van, írt fel gyógyszereket, és mellé mondta, hogy Glycerinum boraxatum hüvelyirrigálást csináljak, mielőtt este felteszem a Gyno-pevaryl 150 mg kúpot! De mikor én ezt megvettem, nagyon meglepődtem, milyen kis kiszerelésben van, és állítólag hígítani se jó, mert akkor a hatása csökken. Fültisztító pálcikára tegyek, és úgy töröljem át a hüvelyt, már amennyire lehet? Neten se láttam semmiféle leírást róla, hogy más hogy szokta használni. Meg a másik, hogy a spirálom is levetettem, mert arra gondoltam, hogy lehet azon valami megtelepedett, és talán az fertőz vissza. Ezt a Dr. Úrnak is mondtam, és ő szó nélkül le is vette. Sajnos miómám is van, és erre fel ő ajánlott egy injekciót ( Depo-Provera 150 mg/ml) amitől a mióma is sorvadni fog, igen ám de ettől az injekciótól a menstruácíó is elmarad, ami szerintem nem egy szerencsés dolog. Szeretném a Dr. úrtól megkérdezni, mi a véleménye erről az injekcióról? Miután elhasználtam a kúpot, hüvelyflóra visszaállítására a Vitagyin C krémet szoktam használni. Üdvözlettel: Mariann

Tisztelt Hölgyem! Az említett injekció alkalmazásakor a menstruáció valóban elmarad. A készítményt egyébként elsősorban fogamzásgátlás céljából javasolják azoknál, akiknél más módszerek nem javasoltak, illetve nem szeretnének naponta gyógyszert szedni. A bórax-glicerines oldattal elsősorban ecsetelést szoktunk végezni, de nem valószínű, hogy ezt Ön kivitelezni tudja.  Ezt érdemes az orvoskollégára bízni. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Az adott cikk linkje: http://www.kerdezzeorvosat.hu/?p=6489

Tisztelt Doktor Úr! 6 éven keresztül szedtem fogamzásgátló tablettát, fél éve abbahagytam. Menstruációm időben, rendesen megjön, de előtte 5 nappal barnázgatok, egészen a vérzésig. Ön szerint használhat erre a problémára a PreMens tabletta?

Tisztelt Hölgyem! A Premens tabletta bizonyos cikluszavarok esetében is hatékony lehet, ezért mindenképpen javaslom a szedését. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Az adott cikk linkje: http://www.kerdezzeorvosat.hu/?p=6486

Tisztelt Doktor úr! Szeretném Öntől megkérdezni, hogy a Vagisan hüvelykrém, a hüvelyszárazságra megfelelő-e számomra, ami olyan elviselhetetlen, mert a hüvelyem nagyon fáj, ég és szúr a pisilés után. Napközben még csak elviselhetők a tünetek, de estére olyannyira fellobban ez a fájdalom, hogy szörnyű. Mivel minden krémet, és kúpot már idáig kipróbáltam, egyik sem vált be, ezért kérdezem meg Öntől, hogy ez a krém miben segít nekem? Az Ovestin tablettát meddig kell szednem? Milyen célt érek el vele? Válaszát nagyon szépen köszönöm. Üdvözlettel: S.-né

Tisztelt Hölgyem! A tabletta szedésének javasolt idejéről kezelőorvosát kérdezze, aki a kezelést elrendelte és az Ön állapotát, problémáit pontosan ismeri. A hüvelyszárazság kezelésére a hormonmentes Cikatridina kúpot javaslom, amely gyógynövények kivonatait és hialuronsavat tartalmaz. Az említett összetevők segítik a hüvelyszárazság okozta problémák megszűnését.  Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Az adott cikk linkje: http://www.kerdezzeorvosat.hu/?p=6482

Tisztelt Dr. Úr! Hónapok óta kezelnek visszatérő hüvelyproblémával. Legutóbbi kezelésem több napos Betadinos hüvelyöblítő kúra volt, és hüvelyflóra visszaépítőnek kaptam Vitagyn C hüvelykrémet. Este felhelyeztem az első adagot ( eddig csak minimális folyásom volt), de ettől reggel, és délután észrevettem, hogy erősebb. Ez lehet csak a krém, ami távozik a hüvelyemből? Vagy valami más? Köszönöm előre is válaszát.

Tisztelt Hölgyem! A kezelés első napjain ilyen tünet előfordulhat, emiatt nem kell megszakítani a krém alkalmazását. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Az adott cikk linkje: http://www.kerdezzeorvosat.hu/?p=6480

Tisztelt Doktor Úr! Van összefüggés a menopauza, és a heves szívdobogás között, ami főleg éjszaka tör rám? 2 éve tart a hőhullám, szedtem először Remifemint, majd áttértem a Kliminre. Most nem szedem egyiket sem, mert rosszabbodott az állapotom, és nem mertem bevenni a tablettákat. Mit javasol? Válaszát előre is köszönöm. Üdvözlettel: Anikó

Tisztelt Hölgyem! A Remifemin tablettát a hőhullámok kezelésére ajánljuk, amely bizonyos esetekben szívdobogás-érzéssel is társulhat. Erről persze csak vizsgálatot követően lehet nyilatkozni, ezért javaslom, hogy keresse fel háziorvosát is, aki az alapvető jelentőségű, a szív-érrendszer állapotára vonatkozó vizsgálatokat elvégzi. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Az adott cikk linkje: http://www.kerdezzeorvosat.hu/?p=6477

Tisztelt Doktor Úr! Melyik ovulációs tesztet ajánlaná? Pontosak, megbízhatóak ezek? Köszönöm!

Tisztelt Hölgyem! Számtalan ilyen teszt van forgalomban, érdemes a drágább kategóriából választani, az valószínűleg jobb minőségű. Amennyiben a peteérés pontosabb tesztelésére, vizsgálatára van szükség, az orvosi gyakorlatban más módszereket alkalmazunk. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Az adott cikk linkje: http://www.kerdezzeorvosat.hu/?p=6475

Doktor úr! Arra kérném válaszát, hogy mi lehet az oka, hogy túl az eü. kaparás után, ugyanott vagyok, ahol voltam. Kb. 3 éve össze-vissza vérzések, hol erősebb, hol gyengébb, nem múló, kaparás, és kéthetente vérzés. Sokat hallottam már a Premens tablettáról. Ön szerint nekem nem lenne jó szedni? 47 éves leszek, a szövettan jó lett, polip volt, és jóindulatú mióma van, amire azt mondták el fog sorvadni. Akkor miért ez a rendszertelen vérzés? Honnét? Köszönöm előre is válaszát!

Tisztelt Hölgyem! Amennyiben a szövettani vizsgálat negatív, akkor elsősorban gyógyszeres kezelést szoktunk javasolni a változókori vérzészavarok esetében. Személyes konzultációt javaslok, minden eddigi leletének ismeretében. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Az adott cikk linkje: http://www.kerdezzeorvosat.hu/?p=6473

Tisztelt Doktor Úr! 6 hete terhességmegszakításom volt, erre rá, pontosan az 5. héten kezdtem menstruálni, aminek az első napján elkezdtem szedni a Cerazette fogamzásgátlót. 5 napi adag után nemi életet éltem, kiegészítő védekezés nélkül. A tájékoztatón az szerepel, hogy már az első naptól védett vagyok, viszont ahogy utánaolvastam, már kevésbé vagyok biztos benne. Önnek mi a véleménye, szükséges lehet-e a biztonság kedvéért esemény utáni tablettát bevennem? Köszönöm válaszát! Ági

Tisztelt Hölgyem! Esemény utáni tablettát, amennyiben a páciens más típusú fogamzásgátlót szed, nem szoktunk javasolni. Javaslok egy kontrollt kezelőorvosánál. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Az adott cikk linkje: http://www.kerdezzeorvosat.hu/?p=6471

Tisztelt Doktor Úr! Most 55 éves vagyok. Kb. egy évvel ezelőtt kezdett kimaradozni a menstruációm, és erőteljes hőhullámok jelentkeztek, már- már elviselhetetlenül. Elkezdtem szedni a Remifemin pluszt, egy hónapig semmi változás nem volt, majd a betegtájékoztató szerint megengedett nagyobb dózist kezdtem szedni. Ezzel megszűntek a panaszaim, de visszatért a menstruációm is. Az volt az érzésem, hogy a Remifemin-től jött vissza. Ez lehetséges-e, vagy egyébként is visszatért volna? Most megint jelentkeznek e hőhullámok, két hónapja nincs menzeszem, de attól tartok, ha elkezdem a Rf-t szedni, újra visszatér, és ezt nem szeretném. Kérem szíves véleményét.

Tisztelt Hölgyem! A változókori vérzési problémákat komolyan kell venni, ezért feltétlenül konzultáljon kezelőorvosával. A kérdés tehát most elsősorban nem az, hogy szedheti-e a Remifemin tablettát, hanem az, hogy a rendszertelen vérzések hátterében nem áll-e esetleg olyan szervi eltérés, amelyet kezelni kellene. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Az adott cikk linkje: http://www.kerdezzeorvosat.hu/?p=6469

1. oldal a 183-ból12345...102030...Utolsó »
Sajat