Kérdezze orvosát!

Szeretném megkérdezni, mennyibe kerül a hüvelyszárazság elleni kúp? Két éve volt egy 1112 grammos petefészek daganatom. Szerencsére jóindulatú. Eltávolították mindkét petefészkemet. Azóta viszont fájdalmas az együttlét a párommal, és nem is igazán érzek vágyat. Hogy lehetne ezen változtatni? Kérem, ha tud jó megoldást, segítsen. 53 éves vagyok és szeretném, ha változna a helyzet.

Tisztelt Hölgyem! A petefészkek eltávolításával járó hormonális változások magyarázzák a leírt problémákat. A hormonhiányos panaszokra az Ön esetében – mivel elmondása szerint a daganat jóindulatú volt –  a hormonpótló kezelés is szóba jöhetne. Javaslom, ezt beszélje meg operáló nőgyógyászával! A hüvelyszárazság tüneteit Cikatridina kúp használatával is enyhítheti. A készítmény árára vonatkozólag nem tudok információval szolgálni, mert ez gyógyszertáranként némileg eltérő lehet. Célszerű ott érdeklődnie.  Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Az adott cikk linkje: http://www.kerdezzeorvosat.hu/?p=6534

Azt szeretném kérdezni, hogy tegnap elfelejtettem bevenni a fogamzásgátló tablettámat (Milligest), és reggel 11 órakor vettem be. A 8. napról lenne szó pontosan. Ilyenkor mi a teendő? Ha ma esetleg szeretnék szexuális aktust folytatni, kell valamilyen plusz védekezés, vagy nem szükséges?

Tisztelt Hölgyem! Kiegészítő védekezést mindenképpen javaslok az elkövetkező hetekben! Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Az adott cikk linkje: http://www.kerdezzeorvosat.hu/?p=6532

Üdvözlöm! 45 éves nő vagyok. Azt szeretném kérdezni Öntől, hogy a petefészkeim UH szerint vegyes szerkezetet mutatnak, kóros erezettség, nagyságbeli eltérés nélkül. Tumormarker vizsgálat is történt, CA 125:25, mindenképpen eltávolítaná az orvos. Nem tudom mit tegyek? Félek a hormonváltozástól, vagyis annak következményeitől. Nagyon szeretném tudni a véleményét! Előre is köszönöm válaszát!

Tisztelt Hölgyem! Célszerű lenne a vizsgálatokat kiegészíteni egy hasi-kismedencei CT végzésével, különösen akkor, ha kezelőorvosa gyanúsnak ítéli a petefészkek szerkezetét. Az ultrahangleletet nem láttam, így ennél pontosabb véleményt azonban nem tudok adni a műtét szükségességére vonatkozóan. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Az adott cikk linkje: http://www.kerdezzeorvosat.hu/?p=6530

Tisztelt Doktor úr! Az orvosom szerint hüvelysorvadásom van. 3 hónapja tart, ég és viszket, nem lát fertőzést. Ovestin krémet írt rá, de nem használ. Úgy érzem, már sosem gyógyulok meg. Itthon melegítőnadrágban vagyok, és nem használok alsóneműt, jobban is érzem így magam. De a munkahelyemen farmerben, és alsóneműben nagyon szenvedek. A szőr is szúrja nagyon. Pici pettyeket is érzek a hüvelybemenetnél. Tényleg hüvelysorvadás lenne? Miért nem használ rá az Ovestin krém akkor?

Tisztelt Hölgyem! A hüvelysorvadás gyakran igen kifejezett panaszokat okozhat. A tünetek megszűnése, enyhülése attól függ elsősorban, hogy a probléma mióta áll fenn, vagyis mennyire súlyos a nyálkahártya elvékonyodása. A panaszok javulásához gyakran hosszú hónapok kellenek. Javaslom az eddigi kezelés mielőbbi kiegészítését a természetes összetevőket tartalmazó Cikatridina kúp alkalmazásával. A Cikatridina jelentős tünetenyhítő, regenerációt segítő hatással rendelkezik. Természetesen azonnali hatást nem lehet várni, az egyensúly helyreállításához idő kell!  Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Az adott cikk linkje: http://www.kerdezzeorvosat.hu/?p=6528

Kedves Doktor Úr ! Szeretném megkérdezni, hogy 51 éves hölgy vagyok, a párom 53, nekem még szükségem lenne a nemi életre, párom viszont mindig azt mondja nekem, neki nincs szüksége rá! Ez természetes ön szerint? Én heti, vagy kétheti szeretkezéssel is beérném.

Tisztelt Hölgyem! A pontos háttér tisztázására pszichológiai segítséget, lehetőség szerint úgynevezett párterápiát javaslok. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Az adott cikk linkje: http://www.kerdezzeorvosat.hu/?p=6526

Tisztelt doktor úr! Vastagbéldaganat miatt 2 alkalommal műtöttek, ezt megelőzően sugárkezelésben és kemoterápiában részesültem. A kontrollok során nem igazoltak kiújulást, áttétet. A legnagyobb problémám azonban az, hogy egy úgynevezett rövidbél-szindróma alakult ki, amely miatt szinte mindig hasmenésem van. Megfelelő táplálkozással ugyan enyhíteni tudom ezt az állapotot, de a korábban is meglévő aranyereim nagyon kisebesedtek, a szinte állandó székletürítés miatt. Ezt ugyan nem lehet operálni, de az orvosok szerint helyi kezelésekkel enyhíthetőek a tünetek. Sok készítményt kipróbáltam, Ön esetleg mit ajánl? Kamillás ülőfürdőket alkalmazok minden széklet után, ez egy kicsit segít.

Tisztelt Kérdező! A rövidbél-szindróma sajnos nagyon nehezen uralható állapot, részben a gyakori hasmenés, székletürítés miatt. A végbéltájék irritált, érzékeny, gyakran vérző nyálkahártyája komoly panaszok forrása lehet, különösen akkor, ha már előtte is aranyeres panaszok miatt szenvedett. A terület ápolása tehát kiemelt fontosságú! Az említett kamillás ülőfürdők, lemosások mellett (lehetőleg minden székletürítés után!) a terület regenerációja, nyugtatása segíthető természetes összetevőket tartalmazó készítményekkel. Ezek közül a Proktis M kúpot, illetve krémet tudom javasolni. Az állandó gyulladás, vérzés miatt a terület rendszeres szakorvosi (proktológiai) ellenőrzését is fontosnak tartom.  Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Az adott cikk linkje: http://www.kerdezzeorvosat.hu/?p=6524

Szeretném megkérdezni, mennyire veszélyes a Rezia szedése? 38 éves vagyok, 4 gyermeket szültem. Már nem szeretnék terhes lenni. Leginkább elköttetném magam. Tablettát nem szeretném hosszútávon szedni, nagyon sok mellékhatás végett. 18 évvel ezelőtt felrakattam hurkot, amit ellenőrzés után egy hónapra nem találtak, és vérzészavart okozott, azt mondták. Nem merem megint felrakatni. A vérzésem elég erős 3 nap, 6-7 napig tart, és rendszeres, pontos. Szeretném megkérdezni, milyen fogamzásgátlást javasol?

Tisztelt Hölgyem! A fogamzásgátló módszerről való döntés során számos körülményt kell figyelembe venni, különösen ilyen előzmények ismeretében. Javaslok egy személyes konzultációt. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Az adott cikk linkje: http://www.kerdezzeorvosat.hu/?p=6520

Tisztelt Doktor Úr! 14 éves vagyok, és reggel óta rettenetesen égett, és viszketett a hüvelyem, este fürdés előtt pedig észrevettem, hogy a jobb oldalán a szemérmem a háromszorosára van duzzadva. Eléggé kétségbeestem, és nem tudom, hogy most mit tudnék tenni! Kérem segítsen! Válaszát előre is köszönöm!

Tisztelt Hölgyem! Pusztán a tünetek alapján nem tudom megállapítani a panasz okát, de valószínűleg gyulladás lehet. Javaslom, hogy keressen fel egy nőgyógyászt, aki a megfelelő kezelést tudja javasolni Önnek. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Az adott cikk linkje: http://www.kerdezzeorvosat.hu/?p=6518

Jó napot kívánok! Elkezdtem szedni a PreMenst. Ezzel kapcsolatban kérdezem, hogy a két doboz között kell-e kihagyni valamennyi napot? Vagy ha elfogyott az egyik, másnaptól bontsam a másikat, és szedjem tovább? Egyébként napi 1 szemet szedek reggelenként. Köszönöm válaszát! Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánok Önnek és családjának! Üdvözlettel: Erika

Tisztelt Hölgyem! A Premens tablettát folyamatosan kell szedni. Önnek is boldog ünnepeket kívánok! Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Az adott cikk linkje: http://www.kerdezzeorvosat.hu/?p=6516

Kedves Doktor úr! Voltam nőgyógyászaton, és azt mondta a doki, hogy durva ectopium van a méhszájamon. Azt szeretném megkérdezni, hogy ez mit jelent, és mennyire lehet ártalmas?

Tisztelt Hölgyem! Ez egy gyulladásos területet jelent, ahol a hám regenerációja nem megfelelő. A panaszoktól, illetve a citológiai lelettől függően javasolt ennek a kezelése.  Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Az adott cikk linkje: http://www.kerdezzeorvosat.hu/?p=6514

Doktor Úr! Azt szeretném megkérdezni, hogy a HPV milyen elváltozást okoz a nyelven, ha okoz? Csak mostanában szoktam figyelni a nyelvem, és észrevettem, hogy a nyelvemen hátul valamilyen kiütések vannak. Ezt esetleg megkérdezhetem a nőgyógyásztól hogy ez mi, vagy milyen orvosnak célszerű megmutatni? Volt HPV-m!

Tisztelt Hölgyem! Az észlelt elváltozást fül-orr-gégésznek, vagy szájsebésznek célszerű megmutatnia. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Az adott cikk linkje: http://www.kerdezzeorvosat.hu/?p=6510

Jó napot! Elnézést a zavarásért! Azzal a problémával fordulok Önhöz, hogy 2 hete a nőgyógyász talált a hüvelyemben egy lapos szemölcsöt, azt ott rögtön le is ecsetelte, addig naponta viszketett, utána már szinte egyáltalán nem, mondta, hogy használjak Vagilact-ot. 5 napja használom, és azóta megint elkezdett viszketni, és valamilyen fehér színű, szószerint lé jön ki belőlem. Ez normális? Lehetséges, hogy hüvelygyulladást okozott? Azzal nem csinálnék nagyobb gondot ha abbahagynám a Vagilact használatát? Válaszát előre is köszönöm! Aletta

Tisztelt Hölgyem! Vizsgálat nélkül nem tudok tanácsot adni, javaslom, hogy keresse fel kezelőorvosát. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Az adott cikk linkje: http://www.kerdezzeorvosat.hu/?p=6507

Tisztelt Doktor Úr! 37 éves vagyok, és sajnos elég magas a prolaktinszintem. 855. Mit jelent ez tulajdonképpen? Mit okoz ez nálam? Felírtak rá Bromocriptin tablettát, amit már egy hónapja szedek, de eléggé megvisel a szedése. Szorongásos állapotok is vannak nálam, gyengeség, a gyomrom is rossz, meg a fejem is fáj. Mi történik tulajdonképpen, és ezek a tünetek normálisak? Mikorra fog visszaállni normális szintre ez a prolaktin? Köszönöm válaszát. Krisztina

Tisztelt Hölgyem! Az emelkedett prolaktinszint előfordulhat az agyalapi mirigy hormontermelő elváltozása miatt, de gyakrabban nincsen ilyen ok a háttérben. Ezt tehát ki kell vizsgálni és ennek megfelelő kezelést kell adni. Az említett készítmény a prolaktinszint csökkentését segíti. Amennyiben mellékhatás lép fel a gyógyszer szedése kapcsán, feltétlenül konzultáljon kezelőorvosával. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Az adott cikk linkje: http://www.kerdezzeorvosat.hu/?p=6505

Tisztelt Doktor Úr! 3 hete kezdtem el szedni a Premens tablettát, mivel az utóbbi hónapokban nagyon rosszul viseltem a menstruáció előtti napokat. Pajzsmirigy betegségekből kifolyólag, vérvétel kontrollvizsgálaton voltam a héten, ahol megnézték a vas, és a GOT szintet is. Azt szeretném kérdezni, hogy lehetséges-e, hogy a tabletta befolyásolja ezen értékeket? ( A GOT szintem nagyon magas lett). Köszönettel: Andrea

Tisztelt Hölgyem! Nincs tudomásunk arról, hogy a Premens tabletta befolyásolná a májfunkciókat. Mindenképpen tanácsolom, hogy ellenőriztesse a májfunkciós laboratóriumi értékeket, mert az emelkedett GOT érték májproblémára is utalhat! Amíg ez nem tisztázódik, addig célszerű felfüggeszteni minden gyógyszer szedését.  Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Az adott cikk linkje: http://www.kerdezzeorvosat.hu/?p=6501

Tisztelt Doktor Úr! 47 éves vagyok, elhúzódó (17 napos), darabos vérzés miatt eü. kaparásom volt 3 hete. A szövettan semmi eltérést, kórosat nem mutatott. Orvosom azt mondta, nincs semmi teendő, esetleg gyógyszert kellene szednem. Időpontom van hozzá, de a szabadsága miatt csak 2 hét múlva tudok menni. Azóta azon agyalok, hogy miért kell gyógyszer, ha minden rendben. Utánaolvasgattam, valószínű a progeszteron pótlás miatt? Nem lehetne valamilyen természetes dologgal azt pótolni? Pl. barátcserje? Köszönöm válaszát! Tisztelettel: Andy

Tisztelt Hölgyem! Erre a kérdésre csak a szövettani lelet ismeretében lehetne pontos választ adni. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Az adott cikk linkje: http://www.kerdezzeorvosat.hu/?p=6498

1. oldal a 184-ból12345...102030...Utolsó »
Sajat