Kérdezze orvosát!

Tisztelt Kérdezők! Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy technikai okok miatt, a kérdezzeorvosát honlap működése átmenetileg szünetel . A beérkező kérdéseikre csak később tudunk válaszolni. Sürgős esetben forduljanak kezelőorvosukhoz! Megértésüket és türelmüket köszönjük!

Az adott cikk linkje: http://www.kerdezzeorvosat.hu/?p=7285

Tisztelt Doktor Úr! Kismama vagyok, és a 23. hétben járunk. Kijött egy kicsit az aranyerem (nem vérzik, csak fáj egy kicsit), és a gyógyszertárban a Proktis-M plus végbélkenőcsöt ajánlották, amit biztonsággal használhatok, de a használati utasításán ezt nem jelölik. Arra lennék kíváncsi, hogy kismamák is használhatják-e biztonsággal, nem ártalmas-e a magzatnak? Ha nem, akkor mit ajánl, amit biztonsággal használhatnék? Válaszát előre is köszönöm!

A Proktis-M Plus kenőcsöt valóban nem vizsgálták várandósok körében, azonban a benne lévő hatóanyagok között található egyetlen szintetikus komponens (a helyi érzéstelenítő hatású  polidokanol) helyi alkalmazása terhesség alatt is engedélyezett. A hialuronsav az emberi szervezet szöveteiben is megtalálható, az eszcin a  vadgesztenye-kivonatának összetevője, a glicirrhizin pedig az édesgyökér kivonatból származik. Ezeket a növényi anyagokat külsőleg várandósság idején is lehet alkalmazni, amennyiben nincs ismert túlérzékenység (allergia) velük szemben. Üdvözlettel: Dr. Csikós Julianna

Az adott cikk linkje: http://www.kerdezzeorvosat.hu/?p=7282

Tisztelt Doktor úr! 20 éves vagyok és fél éve szedek fogamzásgátló tablettát (Belara), a menstruációm mindig pontosan jelentkezik, viszont többször fordult már elő, hogy előtte egy-másfél héttel is jelentkezett barnás folyás, vagy rendes vérzés, bár jóval gyengébb és kevesebb, mint a menstruáció alatt, viszont eltartott egy hétig. Az első hónapban még nem tartottam furcsának, utána egy darabig elmúlt, de most ismét jelentkezett. Megkérdeztem róla a nőgyógyászomat, de nem mondott semmit, csak felírta továbbra is ezt a gyógyszert. Nem tudom, hogy mennyire normális az ilyen köztes vérzés, de nagyon zavaró. Lehet más gyógyszert kéne szednem, vagy még ennyi idő alatt elképzelhető hogy nem teljesen szoktam hozzá? Válaszát előre is köszönöm!

Tisztelt Hölgyem! A pecsételő vérzés gyakori mellékhatása a hormonális fogamzásgátló tablettáknak, de akár még fogamzásgátló tabletta szedése nélkül is előfordulhat. Amennyiben erősebb vérzés jelentkezik, feltétlenül konzultáljon kezelőorvosával! Üdvözlettel: Dr. Csikós Julianna

Az adott cikk linkje: http://www.kerdezzeorvosat.hu/?p=7278

Tisztelt Doktor Úr! A férjemnek agydaganata van, most szeretnénk elkezdeni a BioBran nevű készítményt szedni, de tanácstalan vagyok, hogy milyen rend szerint fogjunk hozzá. Lenne szíves tanácsot adni? Köszönettel: K.-né

Tisztelt Hölgyem! Javaslom, hogy a készítmény szedésével kapcsolatban konzultáljanak férje onkológus kezelőorvosával! Üdvözlettel: Dr. Csikós Julianna

Az adott cikk linkje: http://www.kerdezzeorvosat.hu/?p=7275

Tisztelt Doktor Úr! Szeretném kérdezni, hogy miért van az, hogy ha idegen helyen megyek el a WC-re, közvetlenül utána folyásom lesz? Pedig nem ülök rá, felemelem az ülőkét, és letakarom a lenti részt a feláramló gőzök miatt. Ha nagy WC-re kell mennem, az ülőkét is körberakom papírral. Köszönöm szépen!

Tisztelt Hölgyem! Sajnos ez bizonyos esetekben mégis kivédhetetlen. Próbálkozni kellene a helyi immunvédekezés erősítésével. Javaslom a Vitagyn C krém alkalmazását. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Az adott cikk linkje: http://www.kerdezzeorvosat.hu/?p=7271

Kedves Langmár Zoltán Doktor Úr! Szedhetem-e a Premens tablettát akkor, ha a simaizom-görcsoldó gyógyszerekre (mint például a No-Spa, Dicetel, Papaverin stb.) allergiás vagyok. A Buscopan-tól is nyelvdagadás, nehéz nyelés alakult ki. Válaszát köszönöm.

Tisztelt Hölgyem! A tablettát ilyen esetben is szedheti, a készítmény más mechanizmus útján hat. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Az adott cikk linkje: http://www.kerdezzeorvosat.hu/?p=7268

Tisztelt Doktor úr! Én egy 19 éves lány vagyok. A tanácsát szeretném kérni, mert szinte mindennap kisebb kihagyásokkal, rohamszerűen törnek rám a fejfájások. Tarkórészből indul ki, és az egész koponyámon áthatol. Sokszor szó szerint érzem ahogy lüktet az agyam (változó időtartalmúak, pár másodperctől akár egy egész napig tart), olyankor nagyon megszédülök, olykor elájulok (ájulással, fejfájással régóta küzdök, de elájulni furcsamódon csak félévente szoktam, de a szédülés állandó). Nem tudom, hogy van-e valami közük egymáshoz, de gondoltam leírom, mert kétségbe vagyok esve. Néha annyira fáj, hogy nem értem, a körülöttem lévők mit beszélnek. A tanulásban is gátolni szokott, és 2 éve egyre erősödnek. Tanácsát, véleményét, előre is köszönöm szépen!

Tisztelt Hölgyem! Javaslok egy kivizsgálást, úgynevezett fejfájás szakrendelés felkeresését. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Az adott cikk linkje: http://www.kerdezzeorvosat.hu/?p=7266

Tisztelt Doktor Úr! Szeretném kérdezni, hogy a Vagilact-Q alkalmazása mellett, lehet-e szexuális életet élni? Köszönöm a válaszát előre is!

Tisztelt Hölgyem! Igen lehet, de természetesen célszerű a kúp felhelyezését nem az együttlét körüli időhöz igazítani. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Az adott cikk linkje: http://www.kerdezzeorvosat.hu/?p=7264

Tisztelt Doktor Úr! 5 éve nincs vérzésem, körülbelül 1 hónapja a szeméremrésem piros, és fájdalmas. A nőgyógyászati kenetvizsgálat szerint a tisztasági fok I. Minden más negatív. Ez azt jelenti, hogy nem fertőzéses eredetű? Ha nem az, akkor mi lehet az oka, mit tehetek? Köszönöm válaszát: R.I.

Tisztelt Hölgyem! A változókorban, a vérzések elmaradását követően igen gyakran fellép a szeméremtest sorvadása, amely az Ön által is említett tünettel járhat. Javaslom a Cikatridina kenőcs (külsőleges) alkalmazását, illetve annak érdekében, hogy a hüvelysorvadás se alakulhasson ki, tanácsolom a Cikatridina kúp rendszeres használatát is. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Az adott cikk linkje: http://www.kerdezzeorvosat.hu/?p=7261

Tisztelt Doktor úr! Decemberben volt teljes méheltávolításom. Felépülésemet követően a szexuális együttlétek után hüvelyszárazságom van, majd 4-5 napon keresztül a hüvelyfal lehámlik. Ezeken a napokon Multi-Gyn hüvelyöblítő pezsgőtablettát használok. Kb. 1 hétre van szükségem, hogy a hüvelyflórám nagyjából helyreálljon. Mit javasol, hogy megszűnjenek a problémáim, és normális nemi életet tudjak élni? Köszönettel: Mónika

Tisztelt Hölgyem! Az említett panaszok nagyon gyakoriak műtét utáni helyzetben. Javaslom a Cikatridina hüvelykúp rendszeres alkalmazását, ezzel az említett probléma idővel biztosan megszűnik. Bizonyos életkor felett, a Cikatridina alkalmazása egyébként is javasolt, hogy a hüvelyszárazság ne okozzon kínzó panaszokat. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Az adott cikk linkje: http://www.kerdezzeorvosat.hu/?p=7259

Tisztelt Doktor Úr! Fogamzásgátló tablettát szedek, csütörtökön vettem be a 21. szemet, de aznap reggel Cedax antibiotikumos kúrát kellett elkezdenem (5 nap). Jövő hét pénteken kezdem a fogamzásgátló újabb levelét. Mikortól leszek újra védett? Előre is köszönöm válaszát. Üdvözlettel: Ildikó

Tisztelt Hölgyem! Amennyiben az aintibiotikumot már több napja nem szedi, akkor a fogamzásgátló tabletta védettsége megfelelő szintű. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Az adott cikk linkje: http://www.kerdezzeorvosat.hu/?p=7257

Tisztelt Doktor Úr! Nemrég abbahagytam a fogamzásgátlót. Nem sokkal utána elkezdtem szedni a PreMens tablettát, hogy rendezze a ciklusomat. Ennek 3 hónapja. A menstruációmat szépen meghozta, habár 35. napra, de egymás után 3x megjött. Most viszont már késik. Most már 49 nap telt el, és semmi. Szedjem tovább a PreMenst, vagy hagyjak szünetet? Terhes nem vagyok. (Korábban a gyógyszer abbahagyását követően 1 évig, majd pedig 1,5 évig nem volt meg a menstruációm.) Köszönettel: Helga

Tisztelt Hölgyem! A Premens tablettát szedheti, de amennyiben ilyen hosszú idő eltelt a legutóbbi vérzés óta, mindenképpen javaslom a részletesebb hormonális kivizsgálást. Lehetséges, hogy más jellegű kezelésre is szüksége lenne. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Az adott cikk linkje: http://www.kerdezzeorvosat.hu/?p=7252

Tisztelt Doktor Úr! Menstruáció előtt 1 héttel igen erős idegesség, alvászavar, szorongás lép fel nálam. A Premens tabletta segíthet-e?

Tisztelt Hölgyem! Igen, ilyen esetben, amikor a PMS eléggé nyilvánvaló tünetei állnak fenn, mindenképpen javaslom a Premens tabletta szedését. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Az adott cikk linkje: http://www.kerdezzeorvosat.hu/?p=7249

Tisztelt Dr. Úr! A gondom az lenne, hogy 10 hetes terhes vagyok, és a terhesség kb. 5. hetétől kezdődően hüvelyviszketéssel küzdök, ami az elmúlt héten erősödött, és hüvelyfolyás valamint fájó érzés is társul hozzá. A terhesség előtt is küzdöttem ilyen panaszokkal, rengeteg készítményt használtam. A nőgyógyászom azt mondta, amíg a 12. hetet be nem töltöm nem írna fel semmit, a Lactofeelt ajánlotta heti kétszer, de nem lett jobb tőle. Ön mit javasolna, mit használjak? Esetleg a Vitagyn C-t? Válaszát előre is köszönöm!

Tisztelt Hölgyem! A viszkető érzés hátterében számos elváltozás állhat ezért orvosi vizsgálat nélkül lehetetlen szakszerű tanácsot adni. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Az adott cikk linkje: http://www.kerdezzeorvosat.hu/?p=7247

Tisztelt Doktor Úr! Azért fordulok Önhöz, mert kétségbe vagyok esve. 2014.07.30.-án császároztak meg, és még a vérzés nem múlt el. Mikor fog elmúlni? Ez normális dolog? Forduljak orvoshoz? Mit tegyek? Tanácstalan vagyok, válaszát előre is köszönöm! Üdvözlettel: Szabina

Tisztelt Hölgyem! Elsősorban a vérzés mennyiségétől függ, hogy kell-e valamilyen kóros állapotra gondolni. Javaslom, hogy mielőbb keresse fel kezelőorvosát egy vizsgálat céljából. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Az adott cikk linkje: http://www.kerdezzeorvosat.hu/?p=7244

1. oldal a 201-ból12345...102030...Utolsó »
Sajat