Kérdezze orvosát!

Menopauza férfiaknál is létezik? Ha hőhullámok, alvászavar jelentkezik ez annak a jele, vagy más is okozhat ilyen problémát?

Tisztelt Kérdező! Férfiklimax is létezik, de az említett panaszokat más is okozhatja. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Az adott cikk linkje: http://www.kerdezzeorvosat.hu/?p=7154

Tisztelt Doktor Úr! 41 éves vagyok, és sokat szenvedek amikor menstruálok, mert az első egy-két napban igen erős vérzésem van, legtöbbször alvadt vércsomók folynak, ami igen erős fájdalmakkal jár. Van amikor úgy begörcsölök, hogy nem tudok felkelni. Szedtem már rá No-spa-t egy fél levéllel, de nem használt. Mit tanácsol, milyen gyógyszert szedjek?

Tisztelt Hölgyem! A túlságosan erős vérzés mennyisége számos módszerrel csökkenthető, de a megfelelő módszer kiválasztásához személyes konzultációra, vizsgálatra lenne szükség. A leletek alapján szövettani vizsgálat is szóba jöhet. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Az adott cikk linkje: http://www.kerdezzeorvosat.hu/?p=7151

Tisztelt Doktor Úr! Jelenleg a Premens filmtablettát szedem prolaktin csökkentése céljából, napi két szemet. Amennyiben sikerülne teherbe esni, és letenném a gyógyszert, megemelkedik-e újra a prolaktin szint? Ez okozhat vetélést? Köszönöm válaszát! 40 éves nő.

Tisztelt Hölgyem! Várandósság alatt NEM javasolt a Premens tabletta szedése. Amennyiben sikerül teherbe esnie, akkor az említett eltérés miatt nem kell számolnia komolyabb vetélési kockázattal.  Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Az adott cikk linkje: http://www.kerdezzeorvosat.hu/?p=7149

Tisztelt Doktor Úr! Kislányom 9 éves lesz, 2 éves kora óta gyakran fordul elő nála hólyaghurut. A vesék soha nem érintettek, voltunk UH.-on, feküdtünk kórházban, láza soha nincs. Antibiotikummal kezelték sajnos mindig, aminek eredményeképpen soha nem szedhet Zinnatot, mert a tünetek megszűntek ugyan, de a baci (E.coli) mégis jelen volt a vizeletében. Nephrológián 5 éves korában azt mondták, hogy mivel az UH. nem mutat kórosat, láza nincs, ne szedjen antibiotikumot. Ezt én örömmel hallottam, és 2011 óta otthon meg tudom oldani a panaszait, természetesen kontrollálva vizeletvizsgálattal. Most sajnos megijesztett, mert vért láttam a vizeletében, láza továbbra sem volt. Orvoshoz vittem, ahol újra ab-t írtak (Augmentin). Vizeletét vizsgálják, tenyésztik is. Vért ők nem találtak. 3. napja szedi a gyógyszert, enyhe panasza még mindig van. Természetes gyógymódokkal ilyenkorra meg szokott szűnni. Szedhet ő későbbiekben Urzinolt? Ön is úgy gondolja, feleslegesen adtak ab-t most is? Köszönöm válaszát!

Tisztelt Hölgyem! Tekintettel a gyakran előforduló panaszokra, javaslom gyermeknefrológus ismételt felkeresését. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Az adott cikk linkje: http://www.kerdezzeorvosat.hu/?p=7145

Tisztelt Doktor Úr! 55 éves vagyok. Évek óta nem éltem hüvelyi szexuális életet a volt férjemmel. Válásunk után összejöttem egy férfival, 4 nap együttlét után csípős pisilést, gyakori vizelési ingert tapasztaltam. Hétvége lévén fogorvos barátnőm, akinek voltak hasonló problémái, Tarivid Richtert írt fel, és már az első szem után megszűntek a tünetek. Természetesen végig fogom szedni a kúrát. Kérdésem, szóljak-e a barátomnak, aki egy hónap múlva külföldről érkezik, hogy ő adhatta át nekem, vagy az én belső öregedésnek indult szervezetem a hibás? Együttlétünk nekem mindig fájdalmas volt, síkosító használatával is. Várom válaszát, köszönettel!

Tisztelt Hölgyem! Tekintettel arra, hogy a panaszok már a kezelés elején megszűntek, egyszerű hólyaghurutról lehetett szó, amellyel egyéb teendő jelenleg nincsen. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Az adott cikk linkje: http://www.kerdezzeorvosat.hu/?p=7142

Tisztelt Doktor Úr! Februárban elmaradt a vérzésem, azóta hőhullámaim vannak. Előtte 1 évvel, diagnosztizáltak egy miómát a méhemben, és azt mondták, hogy nincs vele teendő, mert kicsi! Többször volt nőgyógyászati műtétem is. Mit javasol?

Tisztelt Hölgyem! A változókortól kezdődően már nem fognak a miomák növekedni, sőt azok visszafejlődése várható. A hőhullámok megszüntetésére a Remifemin plus tabletta szedését javaslom, amely növényi eredetű készítmény. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Az adott cikk linkje: http://www.kerdezzeorvosat.hu/?p=7140

Tisztelt Doktor Úr! 07.25-én készült laborvizsgálat alapján, a vizeletben fehérvérs. (genny) található 75 fvs/uL O-25 ref.érték. Szeretném megkérdezni, hogy ez milyen mértékű gyulladás, esetleg a vese károsodásával is járhat? Nagyon félek, mert még nem tapasztaltam, nem is volt még ilyen eredményem. Kérem szíves válaszát. Köszönöm szépen!

Tisztelt Hölgyem! Ez egy húgyúti fertőzésre (hólyaghurutra) utaló lelet. Amennyiben csak ennyi az eltérés, akkor a vese gyulladása nagy valószínűség szerint kizárható. Az urológiai gyakorlatban erre kezelést javasolnak, majd a vizeletet ezt követően ellenőrizni kell. Első lépésben javaslok tehát egy urológiai szakvizsgálatot. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Az adott cikk linkje: http://www.kerdezzeorvosat.hu/?p=7137

Tisztelt Doktor úr! Mirena spirál mellett többször előfordul barnás, és kellemetlen szagú folyás. Tudna ajánlani rá valamit? Köszönöm!

Tisztelt Hölgyem! Amennyiben a váladékozás kellemetlen szaggal is jár, akkor nem zárható ki a fertőzés, ezért vizsgálatot javaslok. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Az adott cikk linkje: http://www.kerdezzeorvosat.hu/?p=7135

Tisztelt Doktor úr! 55 éves vagyok. Már 5 éve szenvedek a változókorral járó tünetektől.Több mindent kipróbáltam már, de nem használ semmi. Kezdtem a Remifeminnel, Remifemin plus, Szójavit plus, Klimin forte. Próbáltam teákat inni, de semmi, inkább még rosszabb lett a közérzetem. Egy éve loop-conisatiot végeztek nálam. A napokban voltam Cytologiai vizsgálaton, elmondtam a panaszaimat, és hogy miket szedtem már eddig. Először a Doktor úr is a Remifemin plust ajánlotta, majd a Ladybon szedését javasolta. Szeretném a Doktor úr véleményét is kikérni, mert úgy olvastam, egy hormonpótló kezelésről van szó. Bővebb felvilágosítást nem kaptam róla. A hormonpotló kezelésről sok jót nem hallottam. Válaszát előre is köszönöm! Kata

Tisztelt Hölgyem! Az említett készítmény valóban hormonkezelésnek számít, ám nem teljesen a hagyományos értelemben. Ennek megkezdése előtt részletes kivizsgálás szükséges, és a továbbiakban is ellenőrzések indokoltak. Amennyiben az eddigi kezelések nem használtak, akkor érdemes fontolóra venni a kezelőorvosa által javasoltakat. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Az adott cikk linkje: http://www.kerdezzeorvosat.hu/?p=7133

Jó napot kívánok, kedves Doktor Úr! A segítségét szeretném kérni, a következő problémám megoldásában! A gát bőre meg van sérülve, és ez a szexuális életemre is nagyon kihat, mert szörnyen fáj. Ön milyen kezelést tanácsolna nekem? A nőgyógyászom a Pimafucort krémet tanácsolta nekem, hogy azt használjam! Válaszát és a segítségét nagyon szépen köszönöm! Tisztelettel: V.-né

Tisztelt Hölgyem! A felszínes hámsérülések gyógyításában igen kiváló hatású a Cikatridina kenőcs, ezért Önnek is azt tanácsolom. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Az adott cikk linkje: http://www.kerdezzeorvosat.hu/?p=7130

Tisztelt Doktor Úr! Sajnos többször volt egészségügyi kaparásom a rendszertelen vérzések miatt, és azóta visszatérő problémám az égő, viszkető érzés, valamint a folyamatos szárazság érzése, és már több mindent kipróbáltam, de sajnos nem vezetett eredményre. 48 éves vagyok. Esetleg befolyásolja-e a többszöri műtét? Mit tanácsol Doktor úr? Köszönettel Sz.-né

Tisztelt Hölgyem! Az életkorát is figyelembe véve igen valószínű, hogy a panaszokat a hormonhiányos állapot okozta hüvelyhám-sorvadás eredményezi. Ennek megfelelően javaslom a természetes alapú Cikatridina kúp rendszeres alkalmazását. Ettől függetlenül persze nem zárható ki az sem, hogy fertőzés is szerepet játszik a panaszokban, de erre csak vizsgálat alapján lehetne pontos választ adni. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Az adott cikk linkje: http://www.kerdezzeorvosat.hu/?p=7127

Tisztelt Doktor Úr! Márciusban felírt a nőgyógyász Ovestin tablettát, ebből beszedtem 3 dobozzal, de sajnos a tüneteim (hüvelyszárazság) nem múltak, ezért egy másik tablettát, a Kliogest hormontablettát szedem, ebből is a második doboznál tarok! A kérdésem az lenne, hogy ezektől a tablettáktól nem jön meg a menzeszem? Ugyanis március 10.-én menstruáltam utoljára. Ha a tabletta szedése alatt megjön, mit tegyek? Válaszát nagyon szépen köszönöm! Tisztelettel: V.-né

Tisztelt Hölgyem! A hormonkezelést elrendelő szakorvos feladata, hogy az esetleges mellékhatásokról is részletes tájékoztatást nyújtson, ideértve azt is, hogy vérzés esetén mit kell tennie! Javaslom, hogy ismét konzultáljon kezelőorvosával, mert ezek rendkívül fontos tudnivalók!!! Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Az adott cikk linkje: http://www.kerdezzeorvosat.hu/?p=7124

Tisztelt Doktor Úr! Második éve küzdök a változókorral járó hőhullámokkal. A megfelelő gyógyszert megtaláltam (Remifemin), nincsenek panaszaim. Viszont a havivérzés újra rendszeres lett, ami azt eredményezte, hogy a mellemben évekkel ezelőtt diagnosztizált fibroadenomák újra növekedni kezdtek. Lehet-e összefüggés a kettő között? Van-e olyan megoldás, ami jó a hőhullámok ellen, viszont nem burjánzik a jóindulatú daganat, ami lassan olyan méretű, melyet már műteni kellene. Évekkel ezelőtt már volt műtétem, de sajnos visszanőtt. Ez normális? Köszönettel: Dóra

Tisztelt Hölgyem! Fibroadenoma esetében csak a hormontartalmú készítmények ellenjavalltak. Azt, hogy az elváltozást kell-e műteni, úgynevezett vékonytű-aspirációs vizsgálattal lehet tisztázni. Különösen indokolt ez a vizsgálat akkor, ha a fibroadenomák hirtelen növekedésnek indulnak. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Az adott cikk linkje: http://www.kerdezzeorvosat.hu/?p=7120

Tisztelt Doktor úr! Már lassan egy éve szenvedek felfázásszerű tünetektől, amik kéthetente-havonta visszatérnek. Nagyjából ennyi ideje szedek fogamzásgátlót. A kérdésem az lenne, hogy lehet-e esetleg a gyógyszer mellékhatása a hólyaghurut, illetve lehetséges-e, hogy nőgyógyászati probléma áll a háttérben, mert legutóbb gombával kezeltek, de a felfázásos tünetek nem szűntek meg. Válaszát előre is köszönöm!

Tisztelt Hölgyem! A fogamzásgátló tabletta biztosan nem okoz hólyaghurutot, azonban nem zárható ki, hogy valamilyen nőgyógyászati fertőzés is szerepet játszik a gyulladások ismétlődésében. Urológiai és nőgyógyászati komplex kivizsgálást javaslok. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Az adott cikk linkje: http://www.kerdezzeorvosat.hu/?p=7118

Tisztelt Doktor Úr! Az a kérdésem lenne, milyen ok állhat a menstruációt megelőző, pár nappal előtte jelentkező enyhe vérzés mögött? Miután ez jelentkezik, pár napig megszűnik, majd jelentkezik a rendes menzesz. Rákszűrési eredményeim negatívak, UH. vizsgálaton kisebb miómát találtak, hormonvizsgálati eredményeim nőgyógyászom szerint rendben vannak. Én mégis aggódom. Edina

Tisztelt Hölgyem! Lehetséges, hogy hormonális egyensúlyzavar áll a háttérben, így ennek megfelelő kivizsgálást javaslok. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Az adott cikk linkje: http://www.kerdezzeorvosat.hu/?p=7116

1. oldal a 198-ból12345...102030...Utolsó »
Sajat